Voeding

Biologisch verantwoorde voeding 

Gezonde voeding is wat ik belangrijk vind.

Wat is gezonde voeding? Gezonde voeding is in ieder geval kritisch gekozen op voedingswaarden. Voor kinderen ben ik voorzichtig met toegevoegde suikers, kleur- en biosmaakstoffen. Ik kies daarom voor biologische producten die alle kinderen dagelijks bij mij nuttigen.

Goede voeding is van essentieel belang voor een goede gezondheid.

Voor baby’s en jonge kinderen geldt dit al helemaal, omdat bij hun het spijsverteringskanaal en het immuunsysteem nog volop in ontwikkeling zijn.

fruitBiologische voeding stelt de baby, dreumes of peuter in veel mindere mate bloot aan potentieel gevaarlijke stoffen dan reguliere voeding, het is over het algemeen voedzamer en speelt mogelijk een rol bij de bescherming tegen allergische klachten of bij de goede opbouw van het immuunsysteem.

Ik bied biologisch fruit, groenten en sap. 

Daarnaast volg ik grotendeels de adviezen van het Voedingscentrum.

Dat betekent onder andere dat ik: 

  • zorg dat de voeding zoutloos en suikervrij is, en verzadigd vet dat kinderen binnen krijgen beperk en zorg dat ze voldoende vezels binnenkrijgen
  • feestjes gezond vier. Daarom vraag ik aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief
  • mij houd aan vaste eetmomenten, waarbij de kinderen en ik rustig aan tafel eten.
  • voor baby’s een eigen voedingsschema gebruik, dat ik met u als ouders/verzorgers afstem. Ik stem natuurlijk ook het geven van de eerste hapjes af.

Allergieën en individuele afspraken
Ik probeer ouders tegemoet te komen in de eetgewoontes van thuis. In het voedings-aanbod zijn vegetarische producten opgenomen. De keuze is divers en gericht op kind(eren). Indien uw kind speciale voeding nodig heeft (i.v.m. religie, allergie, etc.), geeft u dit aan tijdens het intakegesprek.  

Eetritme
Bij baby’s wordt hun eigen individuele eetritme aangehouden. Naarmate de kinderen ouder worden, eten we op vaste tijden samen aan tafel. Ik vind het belangrijk dat de kinderen het eten beleven als een gezellig en sociaal moment.